KetoMan neemt iets over …!

KetoMan neemt Protocol Metabole Flexibiliteit over van OCM Lifestyle en verandert de naam in het VastenBeter-stappenplan! 

Stel dat er een middel bestaat dat u laat afvallen, fitter laat worden, uw weerstand verhoogt en uw lichaam letterlijk verjongt. Zou u een dergelijk middel afslaan? KetoMan biedt u dit middel. Het is niet een ingewikkeld medicijn maar een volledig natuurlijke interventie. KetoMan helpt uw lichaam in drie maanden om te turnen in een vet-verbrandende machine door uw stofwisseling als het ware te resetten. Als een lichaam dat draait op suiker kan worden gezien als een vervuilende benzinemotor dan rijdt de persoon die vet verbrandt in een glimmende Tesla!

Ons lichaam functioneert het beste wanneer het vet als hoofdbrandstof gebruikt. Zo heeft ons lijf altijd gefunctioneerd toen we nog als jager-verzamelaars leefden. De agrarische revolutie, twaalfduizend jaar geleden, heeft gezorgd voor de introductie van steeds meer koolhydraten in onze dagelijkse voeding.

Ons lichaam werd sinds die tijd steeds meer gedwongen suiker als brandstof te gebruiken. De voedingsindustrie deed er vorige eeuw nog een schepje bovenop. Grote hoeveelheden suikers werden aan voedingsmiddelen toegevoegd en veel witmeelproducten vullen de schappen van de supermarkt.

Onze collectieve gezondheid vloog met al deze suikers zienderogen achteruit. In de Verenigde Staten is twintig procent van de dagelijkse calorieconsumptie geraffineerde suiker en in Europa zijn we op dezelfde weg. Iedereen kent wel de spreuk “je bent wat je eet”, maar bij KetoMan zeggen we “je verbrandt wat je eet”.

Wil je een vetverbrander worden dan zal je vet moeten eten en de inname van koolhydraten tot een minimum moeten beperken. Dit vormt de basis van ons ontstekingsremmende protocol dat we vanaf nu het VastenBeter Stappenplan noemen.

Ketose

Middels het extreem koolhydraatarme ketogene dieet leren we uw lichaam weer vet als basisbrandstof te kiezen. Met andere woorden; we brengen u in ketose. Hier gaat het vaak fout. Sommige mensen denken in ketose te zijn omdat ze hun koolhydraten aanzienlijk hebben verminderd. Maar zíjn ze ook in ketose? Is de reset van de verbranding correct uitgevoerd?

KetoMan

Meten is weten, dus in ons protocol wordt voortdurend gescreend of u het dieet goed uitvoert. KetoMan, werkzaam als ketocoach in het Osteopatisch Centrum Middelburg, vertelt u van de hoed en de rand en neemt u bijna letterlijk aan de hand in uw ketogeen avontuur. Voortdurend worden metingen gedaan zoals gewicht, buikomvang, bloeddruk en bloedketonengehalte om te evalueren of u op het juiste spoor bent. KetoMan kijkt samen met u naar uw maaltijden en geeft aanbevelingen of correcties daar waar het nodig is.

Wanneer uw lichaam in een stabiele staat van ketose is, bent u klaar voor de volgende stap. Omdat uw lichaam niet het verschil ziet tussen verbranding van het vet uit uw stukje zalm of avocado of dat uit vetcellen in uw buik of billen, wordt gestart met het terugschroeven van uw eetmomenten. Vetverbranding XXL.

Middels verschillende vormen van vasten raakt uw lichaam steeds dieper in ketose. De ketonen die u nu veelvuldig worden aanmaakt hebben vele gezondheidsvoordelen, waarvan ontstekingsremming voor KetoMan de belangrijkste is.

Minder ontsteking in het lichaam betekent immers minder schade, minder kans op ouderdomsaandoeningen en een betere weerstand! We sluiten het protocol af met een periode van vasten. Even niets eten. Drinken mag wel, maar alleen water, zwarte koffie of thee.

De ketose neemt bij vasten nog verder toe en uw lichaam schakelt over op een proces van recycling van slecht functionerende cellen en cel-onderdelen. Uw lijf wordt letterlijk van binnen uit schoon gegeten.. In de wetenschap noemt men dit autofagie.

KetoMan begeleidt u vervolgens bij de opbouw van uw voeding. Beetje bij beetje, want uw lichaam is nu erg gevoelig en kwetsbaar. In deze kwetsbare fase gebeurt het echte wonder. Grote hoeveelheden stamcellen die uw lichaam tijdens het vasten heeft aangemaakt worden nu omgezet in nieuwe cellen. Dit geldt ook voor de cellen van uw immuunsysteem! Uw lichaam en weerstand verfrissen zichzelf, alleen maar door 48 uur niets te eten. Die kans wilt u toch niet laten lopen?!

Ontstekingswaarden in het bloed:

Om na te gaan welk effect het protocol heeft op uw lichaam worden specifieke ontstekingswaarden in het bloed geprikt aan het begin en het eind van het stappenplan. De wetenschap voorspelt een afname in de ontstekingsactiviteit van uw lichaam, maar dat willen we natuurlijk bevestigd zien. Minder ontsteking gaat hand in hand met een betere weerstand. Na afloop van het protocol bent u dus beter bestand tegen virussen en andere ziektekiemen. Laat de winter maar komen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het ontstekingsremmende VastenBeter Stappenplan? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bepalen samen met u of onze aanpak u op het lijf geschreven is. U kunt natuurlijk ook meteen aanmelden.