Keto boeken

“Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk” – Tim Noakes en Jonno Proudfoot

Hierin leggen een professor, een chef-kok en een voedingsdeskundige uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij. Geen voorverpakte troep maar veel groenten, vlees, vis, kaas, noten en vet. Want vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten verzadigen je hongergevoel niet ze stimuleren het juist. Met de praktische tips en smaakvolle, robuuste recepten in dit boek kom je van je suiker en koolhydraatverslaving af. “Dit boek heeft bij KetoMan een revolutie tot stand gebracht: Ketoman leeft gezonder, energieker eet gewoon weer écht.”

“Het complete keto-dieet kookboek” – Jane Faerber

Breng je vetverbranding in een hogere versnelling door koolhydraten tevervangen door gezonde vetten en eiwitten. Doordat je lichaam de suikers uit de koolhydraten niet meer kan gebruiken als voornaamste energiebron, zal het een beroep doen op vetten voor zijn energie, waardoor de kilo’s in een mum van tijd verdwijnen! “KetoMan heeft van dit boek veel geleerd over welke gezonde vetten en eiwitten koolhydraten kunnen vervangen.”

Quick & Easy Ketogenic Cooking – Maria Emmerich

Dit boek zal uw benadering van een Ketogene levensstijl radicaal veranderen! Dit boek biedt op maat gemaakte programma’s met maaltijdplannen en recepten voor specifieke omstandigheden, waardoor het gemakkelijker wordt voor wie op zoek is om snel informatie en maaltijdplannen te vinden. Maria Emmerich is de go-to voor recepten in de Ketogene wereld.

“Grain Brain” – Dr David Perlmutters

Dit boek is zeer informatief, inclusief wetenschappelijke gegevens, maar in eenvoudige bewoordingen. Het legt uit waarom we elke dag zieker en zwaarder worden. We gebruiken te veel suiker en koolhydraten! Ons lichaam heeft zelfs GEEN koolhydraten nodig om te overleven, we leren onze kinderen dat brood goed is en we moeten het eten! Neem de tijd om dit boek te lezen. “Het heeft KetoMan overtuigd dat Ketogeen eten de sleutel is tot een nog lang en gezond leven.”

Recepten links

Lowcarbchef.nl Keto-recepten

Op lowcarbchef.nl vind je meer dan 200 keto recepten. De recepten van Lowcarbchef.nl bevatten maximaal 25% eiwit, maximaal 10% koolhydraten en minimaal 65% vet en bij elk recept staat aangegeven wat de voedingswaarde is. Één van KetoMan’s favorieten is de Zuurkool-ovenschotel met gehakt.

Naast het heerlijke Zuurkool recept heeft Lowcarbchef.nl ook 100+ vegetarische Keto recepten!

 

Ketofit.nl

Op ketofit.nl zijn veel heerlijke koolhydraatarme recepten te vinden maar mijn torenhoge favoriet op ketofit.nl is het toetje Kokosmelk Chia pudding. Met maar 1,6 gr koolhydraten heerlijk en gezond.

 

Keto.nl

Keto.nl is een prettige site met 400+ gratis recepten van verschillende auteurs. Keto.nl heeft eenvoudige, heerlijke en voedzame ketogene maaltijden. Ketoman is onder de indruk van de duidelijke aanduiding van vet-, eiwit- en koolhydraten hoeveelheden in de maaltijd en je kunt met de 400+ gratis recepten wel even vooruit. De Paleo Tonijnburger is een topper!

 

 

Low Carb Recipeideas

is een YouTube kanaal waar je verschillende smakelijke gerechten kunt vinden. Het is in het Engels maar het is makkelijk te volgen. De Low Cab Recipedeas favoriet van KetoMan is het Low carb zonder eieren brood.